בניה קלה הופכת לאופציה נפוצה יותר ויותר בישראל, אחרי שבעולם היא זוכה לפופולריות כבר שנים רבות. אחד המרכיבים החשובים בשיטת בניה זו הוא שילוב מדויק של כל התשתיות החיוניות, וב-2025 האינטרנט הוא מן הסתם תשתית קריטית בדיוק כמו חשמל ומים. כאן בעמוד תמצאו מידע מקיף לגבי חיבור בתים שנבנו בבניה קלה ובכלל לבין תשתית של אינטרנט מהיר – במאמר זה תבינו הכל !!
סוגי התשתיות הקיימות: מי הכי מהירה?
כשהמטרה היא לא סתם חיבור לאינטרנט אלא אינטרנט מהיר, וכמעט תמיד זהו שיקול מרכזי, התשתית המומלצת היא סיבים אופטיים. תשתית נפוצה אחרת היא ADSL. זוהי התשתית הוותיקה ביותר בתחום, והיא מבוססת על רשת קווי הטלפון הנייחים בארץ. היא התשדרגה במידה ניכרת בשנים האחרונות, אבל גם כך המהירות המקסימלית שהיא יכולה לספק לנו נמוכה בהשוואה למהירות המרבית של הסיבים האופטיים.
הסיבה לכך פשוטה: מהירות האור. תעבורת האינטרנט בסיבים האופטיים מתבצעת באמצעות אותות אופטיים, ואלה עוברים במהירות מסחררת. התשתית הזו מתאפיינת גם ברמת אמינות גבוהה, ובנוסף היא מייצרת אתגר משמעותי לפושעי סייבר, ולכן גם מבחינה זו סיבים אופטיים הם הבחירה הנכונה ביותר, כולל לבתים בבניה קלה.
תכנון מושכל שמבטיח אינטרנט מהיר בכל רחבי הבית
אחרי שבוחרים תשתית אינטרנט מהיר , וההמלצה היא כאמור על סיבים אופטיים, השלב הבא הוא תכנון פריסת התשתית בתוך המבנה. חשוב להדגיש שספקית האינטרנט אחראית על החיבור של הבית לרשת החיצונית, אבל אם תרצו מספר נקודות בתוך המבנה, וכשמספר מכשירים מחוברים לאינטרנט – כולל למשל טלוויזיה חכמה – נדרש תכנון מושכל שיבטיח מקסימום מהירות בכל מקום. התכנון והפריסה מתבצעים מיד לאחר הצבת המבנה בשטח, במקביל לפריסת תשתיות אחרות כמו כבלי חשמל וצנרת גז, כדי למנוע עבודה כפולה.
איך לשמור על האסתטיות של הבית?
יש 3 דרכים אפשריות לפרוס רשת תקשורת מהירה מבוססת סיבים אופטיים (ובעצם גם ADSL) בתוך מבנים שהוקמו בבניה קלה: כבלים צמודים לקיר בעזרת מחברים, כבלים צמודים לקיר בתוך תעלה מפלסטיק או כבלים שמוסתרים באמצעות חציבה. האפשרות האחרונה היא זו שמבטיחה מקסימום אסתטיות, הפתרון הראשון משאיר כבלים חשופים לעין אבל הוא זול יותר, והדרך השנייה היא פשרה בין מחיר למראה. הבחירה היא בהתאם למסגרת התקציב, כשבאופן עקרוני ליישם את כל האופציות האלה בבתים בבניה קלה, בדיוק כמו בכל מקום אחר.
בחירת ספקית תשתית: הדרך הנכונה להשוות הצעות
עוד החלטה שתצטרכו לקבל כדי ליצור תשתית לאינטרנט מהיר היא מי תהיה הספקית של התשתית הנבחרת. בכל סוגי התשתיות יש בחירה בין מספר חברות, והשיקול הראשון המתבקש הוא המחיר שמציעה כל אחת מהן. בהקשר זה כדאי לזכור שבניה קלה מוזילה במידה ניכרת את עלות הבית, ואת החיסכון אפשר כמובן לנצל לטובת שדרוג המרכיבים השונים שלו ובפרט התשתיות.
בכל מקרה כשמשווים בין הצעות מחיר של ספקיות תשתיות אינטרנט חשוב לשים לב שבחלק גדול מהמקרים המחיר שמובלט לעין הוא מחיר מבצע, שתקף רק לפרק זמן מסוים ולאחר מכן הוא מתייקר. לכן ההשוואה הנכונה היא של הסכום הכולל שתשלמו במשך שנה שיכול לחסוך לכם אלפי שקלים במידה ותבחרו בספקית אינטרנט הנכונה .
מאמר נכתב בשיתוף חברת אנלימיטד – ספקית אינטרנט סיבים אופטיים בפריסה ארצית.
קרדיט תמונה FREEPIK